Konflikt

Konflikter förekommer i alla relationer och du ställs inför uppgiften att söka bevara det goda i förhållandet och minska skadeverkningarna av gräl och provokationer.

Om du är villig att lära dig att själv avstå från att uppträda respektlöst och krävande ökar du dina chanser att bevara kärleken och bygga upp vänskapen. Detta förutsätter att du söker lära dig att utstå och behärska alla dina känslor utan att vältra över dem på din partner.

Den fråga du behöver ställa till dig själv är om ditt främsta mål är att finna lättnad i stunden eller om det är att på sikt bygga upp relationen.

När ångest, hat, avund, skuld och svartsjuka griper tag i oss gäller det att hålla stadigt i rodret. Tillfälliga känslostormar får oss lätt ur kurs. För somliga av oss är det en frestelse att spontanistiskt följa varje känsloströmning och ge uttryck för alla impulser. En del upphöjer detta till ideologi. Jag ser det som brist på självdisciplin och målmedvetenhet.

Lägg inte onödigt ansvaret på den andre att behålla färdriktningen! Tids nog kan det hända att du blir beroende av att din partner lyckas behålla huvudet kallt och hjärtat varmt.

En del av de mest destruktiva grälen handlar i grunden om villigheten att bevara och bygga upp relationen. Man blir arg på den andre och tycker att det är dennes fel att ett förhållande kräver målmedvetenhet, ansträngning, uppoffringar och innebär ömsesidigt beroende.

Provokationer kan omedvetet syfta till att få den andre att bete sig dumt och säga något sårande så att man kan dra sig undan i självömkan och fantasier om ett liv i frihet.

Det är vanligt att gräl med denna bakgrund är svårförståeliga för båda parter. De uppträder ibland kring årsdagar, bevittnande av andras parbildning eller skilsmässa och påminnelser om livets ändlighet.

Vi önskar oss alla att få en fullkomlig livspartner. Grodan skall bli en prins och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.

I verkligheten hittar vi oss själva med en person som har både fel och brister och måste inse att detsamma gäller oss själva. Då inser vi att kärleken måste vara tålmodig. Detta är svårsmält för de flesta av oss.

Vi är benägna att tro att vi kan gräla på grodan så att den blir en prins och vill inte förstå att vi manar fram en rädd och aggressiv groda som eventuellt svarar med samma mynt.

Att gräla på någons karaktär är lika lönlöst som att vara arg på skorna för att du knutit dem för hårt! Om din käresta är slarvig, arrogant, dominant, obildad, framfusig eller hämmad så är det så. Det är du som har valt denna människa. Om än på dunkla bevekelsegrunder.

Möjligen kan du med kyssar och väl formulerade konfrontation vid lämpligt tillfälle få honom eller henne att med tiden växa som människa - men det är ett långsiktigt projekt.

Ingen ändrar sig för att jag vill det. Människor ändrar sig för att de själva kommer till insikt!




.: towe :.
2009-03-22 | 14:39:27 | http://ttowie.blogg.se/
vilken fin blogg du har :)!

kolla gärna in min:

http://ttowie.blogg.se

kramar!
.: Anonym :.
2009-03-22 | 14:40:38 |
Hello pullan :) Jodå,det rullar på här..väntar på att du ska komma på fika jue :)
.: Katja ♥ :.
2009-03-22 | 14:47:26 | http://lyckligaord.blogg.se/
Haha,jaa..det kan ju vara rätt dumt att komma naken..haha.. :)
.: Lisa :.
2009-03-22 | 15:07:15 | http://thecharmedone.blogg.se/
Händer idag då?
.: Lisa :.
2009-03-22 | 15:14:06 | http://thecharmedone.blogg.se/
Okej, hoppas du får det trevligt. =0) Beck är alltid bra. =0P



Jag är barnvakt till min kompis dotter på 1½ år några timmar till då kompisen kommer från en kryssning. Så det blir en del leka i e.m., hehe. =0)
.: Katja :.
2009-03-22 | 17:18:13 | http://smultronduvan.blogg.se/
Hej! Hej!

det är så sant så =)

Hur har du haft det i helgen?

Vad händer idag?

Kramar!!
.: Emelie -EmeliesPlace :.
2009-03-22 | 18:28:14 | http://emeliesplace.blogg.se/
fin bild :)