Recept Fredagsgryta

I fredags blev det ställa sig göra en fredagsgryta med fläskfile.
Riktigt gott och omtyckt bleb det allt.
 
 
                                                                                                                      600 g  Fläskfilé                                                                                                                      
                                                              1 pkt  Bacon                                                                                                                      
                                                                                                                      1 st (röd/röda) Lök                                                                                                                      
                                                          1 klyfta(or) Vitlök   
                                                                                                                      100 g  Champinjoner                                                                                                                      
                                                              2 msk  Soja, japansk soja                                                                                                                      
                                                              1 msk  Kalvfond                                                                                                                      
                                                              2 dl  Vatten                                                                                                                      
                                                              1 tsk  Persillade                                                                                                                      
                                                              1 dl  Fraiche 8%                                                                                                                      
                                                                                                                      800 g  Potatis                                                                                                                      
                                                              4 tsk  Olja                                                                                                                      

Instruktioner

  • Skär potatisen i kyftor, lägg ut dem på en långpanna, ringla på olivolja och smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Baka potatisen i ugn, 180° ca 20 min. Strimla bacon och knaperstek, låt det rinna av på hushållspapper. Skär köttet i cm tjocka strimlor, skiva lök, finhacka vitlök och klyfta svampen. Hetta upp ett teflonjärn och bryn kött och grönsaker på hög värme några minuter. Lägg över i en gryta, tillsätt bacon, soja, fond, krydda och 2 dl vatten. Låt det koka sakta i ca 10 minuter tills köttet är mört. Rör i fraiche och låt det koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar. Vill Du ha tjockare sås så tillsätt lite maizena såsredning på slutet.